De voordelen van een vouwwagen achter je elektrische auto

De voordelen van een vouwwagen achter je elektrische auto

Overweeg je om op vakantie te gaan met je elektrische auto maar heb je geen zin om een complete caravan mee te sleuren én wil je geen ingewikkelde tent opzetten wanneer je op de plek van bestemming aangekomen bent? Kijk dan eens naar de vouwwagen, een kampeermiddel dat erg in trek is dankzij de vakantiegangers met een elektrische auto. Aangezien de vouwwagen, ook wel tenttrailer genoemd, een zeer geschikte optie is voor veel EV-eigenaren, hebben we heel deze pagina gewijd aan dit uitvouwbare huis op wielen.

Lees ook: Vouwwagens populair voor kampeervakantie onder elektrische autorijders

De plotseling toegenomen populariteit van de vouwwagen

Een van de meest voorname redenen achter het succes van de vouwwagens is het brede aanbod aan modellen. Ongeacht of je samen met je partner of een vriend op vakantie wilt of juist heel het gezin mee wilt nemen, is er altijd een vouwwagen die naadloos aansluit bij wat je nodig hebt. Ook biedt een vouwwagen aanzienlijk meer mogelijkheden en flexibiliteit, vooral omdat deze makkelijker af te koppelen is dan een caravan. Dat betekent dat je het makkelijker hebt bij de snelladers tijdens de reis, tijdens het inparkeren op de camping met laadpaal in Frankrijk of met de hand de vouwwagen achteruit het strand op kunt drukken bij een van de vismeertjes of vennetjes in Noorwegen of Zweden.

Het makkelijk af- en aankoppelen van de vouwwagen is een groot voordeel

Verschil tussen een vouwwagen en een tenttrailer?

Om het heel eenvoudig te zeggen: Er is geen verschil tussen de tenttrailer en een vouwwagen, op het verschil in de naam na. Het gaat hier om exact hetzelfde product, maar beide namen worden gretig door elkaar heen gebruikt, wat je bijvoorbeeld kunt zien aan de naam ‘Smitveld vouwwagens & Tenttrailers’. Ga je op zoek naar een model dat bij jou past, dan kun je dus prima beide zoektermen gebruiken aangezien ze allebei gebruikt worden door de aanbieders van vouwwagens.

Waarom je een vouwwagen achter je elektrische auto wil?

Aangezien er veel voordelen zitten aan een vakantie met een vouwwagen achter de elektrische auto, hebben we hieronder een aantal van de belangrijkste punten verzameld.

  • Veel extra opbergruimte in de vouwwagen, wat betekent dat je meer mee kunt nemen op vakantie.
  • Je houdt veel meer actieradius over dan wanneer je bijvoorbeeld zou kiezen voor een caravan achter je elektrische auto.
  • Gemakkelijk af te koppelen zodat je makkelijk kunt laden bij de snelladers.
  • Aanzienlijk makkelijker op te zetten dan een tent en ook nog eens makkelijker af te breken.
  • Vouwwagens zijn ideaal voor de langere mensen die geen zin hebben om met opgetrokken knieën in een caravan gedrukt te worden tijdens het slapen.
  • Prettig bed om in te slapen wat bij veel andere opties niet het geval is.
  • Uitermate geschikt voor wildkamperen in Scandinavië vanwege de eenvoud, het comfort en de flexibiliteit van kamperen met een vouwwagen.
Kamperen in de natuur met de elektrische auto en de vouwwagen

De vouwwagen is de ideale manier van kamperen met je elektrische auto

Met een vouwwagen achter je elektrische auto heb je het dus niet alleen makkelijker tijdens de reis dankzij de beperkte invloed op je actieradius. Het is ook makkelijker om bij een snellader af te koppelen indien nodig. Daarnaast geniet je vooral van optimaal comfort en maximale vrijheid tijdens het kamperen zelf. Wil je niet direct investeren in een vouwwagen (beschikbaar vanaf zo’n € 2.500,-) maar wil je wel graag zelf testen of dit nou echt zo ideaal is voor jou? Dan kun je er ook voor kiezen om een vouwwagen te huren. Houd er wel rekening mee dat je bij de meeste aanbieders de vouwwagen direct een week moet huren, maar dit geeft je wel direct de tijd om kamperen met een vouwwagen en je elektrische auto écht uit te proberen.