De top 3 Zwitserse campings met laadpaal

De top 3 Zwitserse campings met laadpaal

Wanneer je met de elektrische auto naar Zwitserland gaat voor een kampeervakantie, dan kom je terecht in een land met zeer uiteenlopende gezichten. Van historische gebouwen die rechtstreeks van een ansichtkaart lijken te komen tot verbluffende berguitzichten en tal van wintersportplaatsen, waar je in de zomer eindeloos kunt wandelen. Kies je een camping met laadpaal in Zwitserland, dan weet je zeker dat jouw auto altijd klaar is voor de volgende trip. Hieronder vind je onze top 3 Zwitserse campings met laadmogelijkheden.

1. Camping Vermeille

Camping Vermeille is een van de Zwitserse campings met laadpaal die perfect geschikt is voor de sportievelingen. De camping ligt aan de Simme en wordt omringd door bergen. In deze omgeving kun je raften, mountainbiken, kajakken en lange wandelingen afleggen door bergachtige gebieden. Er zijn 62 standaardstaanplaatsen en 20 plekken zijn aangemerkt als ‘toeristische plekken’ die meer afgelegen liggen. Deze camping heeft daarnaast alles voor de mensen die willen skiën (inclusief een ruimte om kleding te drogen en een bus naar de piste) en er is zelfs een aangepast zwembad voor de jongste gasten plus een verwarmd zwembad om lekker bij te komen na een dag vol activiteiten.

Camping Vermeille

2. Camping Relais de la Sarvaz

Camping Relais de la Sarvaz biedt veelzijdige uitzichten met wijngaarden, hoge bergen en prachtige hellingen vol bomen. De camping ligt zelf in een dal, wat betekent dat er tal van activiteiten ondernomen kunnen worden in de omgeving. Het campingterrein zelf bestaat uit open grasvelden met heggen als scheiding. Er is een grote speelplaats in de buurt en je bent zo in onder andere Martigny en Sion. Voor lekker eten heb je de elektrische auto hier overigens niet nodig, want er is een uitgebreid restaurant op de locatie waar je heerlijke streekgerechten kunt proberen.

Camping Relais de la Sarvaz

3. Campofelice Camping Village

Campofelice Camping Village is een grotere camping die zich richt op families. Het ligt op de grens tussen Italië en Zwitserland en biedt letterlijk alles wat je nodig hebt voor een heerlijke kampeervakantie met de elektrische auto in Zwitserland. Zo zijn er meer dan 600 staanplaatsen, wordt de camping omringd door natuur en kun je tal van wateractiviteiten ondernemen, waaronder kajakken en waterfietsen. Daarvoor hoef je niet eens te reizen, want er is een eigen haven op de camping. Zelfs wifi is beschikbaar op alle plekken, zodat je contact kunt houden met de rest van de wereld (als je dat wilt uiteraard). Ook is er een restaurant op de camping zelf, plus zes sanitairgebouwen met een eigen gedeelte voor de kinderen.

Campofelice Camping Village