ACSI helpt campings bij het plaatsen van laadpalen

ACSI helpt campings bij het plaatsen van laadpalen

Campingeigenaren merken de transitie naar de uitstootvrije mobiliteit als geen ander. Waar vroeger een standaardstroomnetwerk genoeg was voor de gemiddelde camping, is er steeds meer vraag naar laadpalen voor de elektrische auto, waarbij regelmatig verschillende stekkerauto’s tegelijkertijd op de camping staan én willen opladen. Dit zorgt voor belangrijke vragen over de kosten, de mogelijkheden en de voordelen. Gelukkig helpt een betrouwbare organisatie als ACSI campingeigenaren met passende antwoorden en advies voor iedere camping die de plaatsing van laadpalen op het terrein overweegt.

Wat is de ACSI?

ACSI staat voor Auto Camper Service International, een verstrekker van informatie over campings door heel Europa. ACSI werd in 1965 opgericht en is tegenwoordig een belangrijke naam in de campingwereld. Jaarlijks worden duizenden campings gecontroleerd in meer dan 20 landen in Europa, die vervolgens een vermelding kunnen krijgen in de ACSI-gids met ACSI EuroCampings. Het bedrijf heeft inmiddels meer dan 300 inspecteurs om alle campings te kunnen bezoeken. Praktisch, want in 2023 wil ACSI meer dan 10.000 campings in Europa bezoeken. Daarbij controleren de inspecteurs óók of de campings een laadpaal voor elektrische auto’s hebben.

Het bedrijf staat überhaupt voor duurzaamheid en groen kamperen. Zo hanteert ACSI niet alleen een streng duurzaamheidsbeleid voor de eigen kantoren, maar wordt er ook gekeken naar de manieren waarop campingeigenaren omgaan met de schaarse bronnen en het omliggende milieu. In dat kader is het niet meer dan logisch dat ACSI campingeigenaren helpt met het plaatsen van laadpalen op de campings.

Tip: Bekijk alle campingaanbieders die laadpalen op de camping aanbieden

Opzetten solarparking bij camping

Hoe helpt ACSI campingeigenaren met advies?

ACSI heeft al in 2019 in het Handelsblad omvangrijke informatie verzameld om de eigenaren van campings in te lichten over de uitdagingen en mogelijkheden rond de toename van vakantiegangers met elektrische auto’s. Bijvoorbeeld over het feit dat een standaardstopcontact niet genoeg spanning kan leveren en dat een snellader voor elektrische auto’s een te grote investering kan zijn. ACSI raad daarom 11 of 22 kW laadpalen aan voor campings, omdat dit praktisch iedere stekkerauto goed op weg helpt.

Wat zijn de ervaringen van kampeerders op een camping met laadpaal?

Vakantiegangers met een elektrische auto kiezen graag voor een camping met laadpaal, omdat dit het vakantiegevoel sterk toe doet nemen. Wanneer de auto gewoon op het terrein geladen kan worden, is dit immers al een zorg minder omdat je EV niet alleen in de buurt staat, maar ook omdat je zeker weet dat de actieradius maximaal is voor de volgende rit. Kampeerders met een elektrische auto geven ook aan dat zij eerder voor een camping kiezen als er een oplaadpunt aanwezig is, zo blijkt uit onderzoek naar kamperen met de elektrische auto.

Ervaringen van kampeerders op een camping met laadpaal