5 te gekke campings met laadpaal in Zweden

5 te gekke campings met laadpaal in Zweden

Met de elektrische auto naar Zweden voor een onvergetelijke kampeervakantie? Dat is een goed idee, zeker wanneer je kiest voor een camping met laadpaal in Zweden zodat je elke ochtend met een volle accu kunt beginnen aan een dagtrip naar een van de vele vismeertjes, bosrijke wandelgebieden of gewoon een écht Zweedse fika wilt halen om je dag goed te beginnen.

Laat je inspireren: Kamperen met je elektrische auto in Zweden dankzij een daktent.

1. Kronocamping Saxnäs

Kronocamping Saxnäs ligt op Öland, wat betekent dat je niet ver van het vasteland zit wanneer je hier geniet van een kampeervakantie op een locatie met complete golfbaan, een zandstrand van 400 meter met een steiger om te zwemmen en zelfs glijbanen. Er zijn bijna 500 staanplaatsen die goed te bereiken zijn, plus zo’n 40 accommodaties die direct geboekt kunnen worden. Zoek je een actieve vakantie, dan ben je hier op het juiste adres aangezien je fietsen kunt huren en zelfs aan de slag kunt tijdens vistrips en wateractiviteiten. Er is ook een animatieteam voor de kleinere kinderen.

Kronocamping Saxnäs

2. Åsa Camping & Havsbad

In het westen van Zweden vind je Åsa Camping & Havsbad, dat zowel aan zee als naast een stad ligt zodat je het beste van beide werelden hebt. Er zijn meer dan 200 staanplaatsen en de camping heeft zelfs een hostel zodat je hier ook heerlijk kunt verblijven wanneer je geen caravan of tent bij je hebt. Er is een bakkerij op de camping zelf waar je elke ochtend verse broodjes kunt halen én er zijn restaurants waar je kunt genieten van een lekkere maaltijd.

Åsa Camping & Havsbad

3. Kronocamping Lidköping

De Kronocamping Lidköping ligt aan het Vänern, dat het grootste meer van Zweden is. Naast de camping ligt een openluchtzwembad dat gratis gebruikt kan worden door gasten van de camping. Naast de prachtige omringende natuur is er op de camping zelf ook van alles te doen, waaronder vermaak voor de kleinere kinderen dankzij het gezellige animatieteams. Er zijn ook bungalows en authentieke Zweedse stuga’s (trekkershutten) waar je kunt opladen bij de accommodatie in Zweden.

Kronocamping Lidköping

4. Långasjönäs Camping & Holiday Village

Op Långasjönäs Camping & Holiday Village vind je alles wat je nodig hebt voor een heerlijke kampeervakantie met heel het gezin. Je kunt fietsen huren en het natuurpark ontdekken, lekker aan het meer liggen of zwemmen, uit eten gaan bij het restaurant op de camping of ga met een kano het meer op. Je vindt hier overigens niet alleen staanplaatsen, maar ook complete bungalows en stacaravans zodat je hier ook zonder caravan terecht kunt.

Långasjönäs Camping & Holiday Village

5. Camping Johannesvik

Camping Johannesvik ligt bij Kungsham en Smögen aan de ongekend populaire westkust van Zweden. 350 staanplaatsen, meer dan 40 trekkershutten en tal van andere accommodaties staan voor je klaar. Met alle faciliteiten en de prachtige omliggende rotsen, zee en natuur is dit dé plek om een onvergetelijke vakantie te hebben in Zweden met je elektrische auto.

Camping Johannesvik